COMUNITAT

S'escriu amb majúscula quan forma part del nom oficial d'una demarcació territorial o organisme, tant si se'n menciona la denominació completa com si no (en este cas, precedida de l'article definit):
› La Comunitat Valenciana té més de tres milions d'habitants, dels quals quasi mig milió han nascut fora de la Comunitat.

Igualment, la paraula comunitat forma part del nom propi en els casos següents: la Comunitat de Madrid i la Comunitat Foral de Navarra.

S'escriu amb minúscula si s'usa en sentit genèric, per exemple, precedida d'un possessiu, demostratiu o una altra expressió amb valor anafòric, o quan no forma part del nom propi; especialment, en el sintagma comunitat autònoma, que no forma part del nom de cap comunitat autònoma concreta, sinó que es tracta d'una locució amb un significat lèxic comú:
› La nostra comunitat (o La nostra comunitat autònoma) té més de tres milions d'habitants.
› La comunitat murciana té problemes de desertització (no és el nom oficial de la comunitat autònoma anomenada Regió de Múrcia).
› La comunitat autònoma d'Aragó ha signat un conveni de col·laboració amb les comunitats (o amb les comunitats autònomes) de la Rioja i Catalunya.

També s'escriu en minúscula quan s'usa com a substantiu amb els significats lèxics habituals, o quan forma part d'altres locucions nominals amb valor de substantiu comú:
› És president d'una comunitat de propietaris.

_____
Vegeu també: